Антонина Георгиева

Антонина Георгиева e родена през 1991 г. в София. Завършва специалност „Графика и илюстрация“ в НБУ, а в момента е студент в магистърска програма „Изкуство на книгата“ в Националната художествена академия.
През 2015 г. печели трета награда в 32-рия национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ в Стара Загора. Лауреат е на Национална награда „На слънце време“ за 2016 г. Същата година печели първа награда в Национален литературен конкурс „Море” и трета награда в конкурса за студентско творчество „Георги Черняков”. Нейни стихове са публикувани в Антология за съвременна българска поезия „Зоната“ и второто издание на „Klaxon Press Journal“, както и в „Кръстопът“, „DICTUM“, „Литературен вестник“, „Пламък“ и други. Предстои издаването на дебютната ѝ стихосбирка „Сол“.
Участва в различни колективни изложби, сред които 20-то международно биенале на хумора и сатирата в изкуството, гр. Габрово; „Paper Art Fest Sofia 2013“ в Исторически музей, гр. София; Международно биенале „The art of miniature“, Градска галерия, гр. Русе; Международен форум „Mini print Sofia“, галерия „Сезони“, гр. София и други. Нейни художествени творби са публикувани в „CB Magazine“, „Програмата“ и някои онлайн медии. От началото на 2018 г. е част от екипа на „Хралупата“ – ново пространство за литература и изкуство в сърцето на София – където прави и първата си самостоятелна изложба, съчетана с авторско четене. Отскоро работи като художник с изд. „Scribens“ – върху художественото оформление на техни издания.

Разгледайте и творби, които Антонина Георгиева е създавала при работата си по оформлението на различни книги.
Прочетете и нейни стихотворения.

 

Please follow and like us:
error

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *