Виолета Апостoлова

      Коментарите са изключени за Виолета Апостoлова

Виолета Апостолова – Лети е родена в гр. Монтана.
Живее и твори в гр. София.

Работи в областта на фотографията, печатната графика – както с класически графични техники, така и с компютърно-генерирани изображения. Демонстрира интерес в областта на дизайна, типографията, книгата и др.
Член на Съюза на българските художници, секция „Графика и илюстрация“ от 2016 г.
Докторант към катедра „Визуални изкуства“ на СУ „Св. Климент Охридски“, „Интерпретация на текст в колаж“. В същия университет завършва бакалавърска степен по „Изобразително изкуство“, специализация по „Графика“ и магистърска степен по „Семиотика на изобразителното изкуство“.
Изследва темите, свързани с границите, изгубените връзки, себетърсенето и вярата, както и връзката текст и образ.
Участва в регионални, национални и международни изложби и проекти в областта на графиката и фотографията (в Испания, Англия, Сърбия, Румъния, Русия, Мексико, Унгария, Виена, Хърватия, България и др.). Има няколко самостоятелни (фотографски и графични) изложби. Отличена е с награди за графика.

За графиката Виолета Апостолова пише:
„Графиката за мен е едно безкрайно поле за работа (работа – в най-хубавия смисъл). Графичните техники дават изключително богатство на тонове, нюанси, текстури, дълбочини и търсения. Тя може да бъде монохромна, каквато е в своето възникване, но може и да бъде многоцветна. Графиката учи на търпение, тя е като живота, има определени стъпки и действия и неща, които да усвоиш, преди да видиш резултата и преди да усетиш истинското удоволствие от нея. Смятам, че съм съвсем в началото и има много още какво да науча и да опитам в графичното изкуство. Графиката е мястото където отразявам несъзнавани неща и образи.“

Разгледайте и нейните фотографии тук.