Тони Теллалов: „всяка врата…“

*  *  * всяка врата е машина на времето или гилотина на разстояния. зависи от сезона на думите, от питиета и многоточия, от тротоарни настроения и когато е твърде късно,… Read more »

Азиз Таш: „0,047 КИЛОМЕТРА В ЧАС ПО АВАРИЙНАТА ЛЕНТА НА ДУШАТА“

0,047 КИЛОМЕТРА В ЧАС ПО АВАРИЙНАТА ЛЕНТА НА ДУШАТА Градинският охлюв е растителноядно сухоземно животно. Кожата на краката му отделя слузест секрет, който му позволява да се придвижва по ръба… Read more »

Полина-Десислава Батешкова: „Без дъждове за забравяне“

Без дъждове за забравяне Познах пътя по залитането назад, по пристъпите на нежност и живот, като едничка точка в цял кръговрат, без начало, без пътуване на стоп, ще предвидя и… Read more »

Влада Урошевич

Влада Урошевич (1934) – поет, белетрист, есеист, преводач, литературен и художествен критик, съставител на антологии, едно от най-изтъкнатите, представителни имена на съвременната македонска литература и един от най-видните поети на… Read more »

Цветелина Лазарова

Цветелина Лазарова е родена през 1982 г. в гр. София. Рисува, откакто се помни. Затова и нейните родители я насочват към развитие в тази посока. Завършва СХУ по приложни изкуства,… Read more »

Думи на Огнян Стамболиев за Емил Мишел Чоран

ЕМИЛ МИШЕЛ ЧОРАН Велик безродник, мислител, моралист Емил Мишел Чоран (1911–1995) беше последният писател легенда. Беше единият от тримата от великата румънска диаспора, заедно Йожен Йонеско, бащата на модерния театър,… Read more »

Анна Лазарова: „СЛУЧВА СЕ“

СЛУЧВА СЕ това се случи в поредния летен ден твърде врял работен и безперспективен на заден фон беше слънцето отпред – загубеното но светеше много ярко и виждах само бяло… Read more »

Арт фотографии на Димитър Лазаров

На Вашето внимание са фотографиите на Димитър Лазаров – Дим. Други негови кадри ще откриете на фейсбук страницата му. А тук можете да разгледате галерия с картини на художника. Вече… Read more »