Боряна Богданова в Близък прочит

      Коментарите са изключени за Боряна Богданова в Близък прочит

Kолко дълго продължава „една хризантема време“ и „кой открадна юли“? Има ли „аптека за души“ и къде да я потърсим, и „кой си забрави сърцето на перваза“? И защо „убодат ли ги леко“, „хващат иглата и сами се пришиват в живота“?
Боряна Богданова ни гостува с двете си книги, с поетическата „Рамене и самоти“ (изд. „Библиотека България“, 2019 г.) и със сборника с разкази „Разместване на небето“ (изд. „Библиотека България“, 2022 г.).

7 октомври (събота), Melon, 18:00 ч.
Заповядайте!
Вход свободен.

Събитието е включено и в програмата на Национален литературен фестивал „Глоси“, и в „Домът“ – програма за култура и дебат, и е съфинансирано по програма „Култура“ от Административна програма „Календар на културните събития“ на Община Велико Търново.

***
„Смисъл, затворен в скоби, за да бъде опазен. Думи, сглобяващи телата на мислите, с които да се докоснем. Изречения, разпадащи се на атомите, от които сме съставени.“

Ива Спиридонова (за „Рамене и самоти“)

„След впечатляващия си поетичен дебют с „Рамене и самоти“, сега Боряна Богданова наистина изненадва приятно с кратките си прозаични форми. За добрия поет самовглъбението и чувствителността са задължителни условия, за белетриста е особено важно да е наблюдателен и анализиращ. Боряна притежава от всичко по много и именно затова разказите ѝ са едновременно затрогващо-емоционални от една страна, и философско-екзистенциални от друга.“

Тео Буковски (за „Разместване на небето“)

***

Смяна на поста

поне едно е сигурно
октомври няма да ни предаде
ще оправдае скромните очаквания
че листата в крайна сметка ще се уморят
след угасналата революция за отлитане на юг
ще капитулират кротко във краката ни
поне това е сигурно
че в този нестабилен свят
есента предава се на зимата
поне това ни е опора
засега

Боряна Богданова

Повече информация тук: 
Facebook
Instragram

Предлагаме ви и видеозапис от вече осъщественото събитие: