Асен Костакиев

      Коментарите са изключени за Асен Костакиев


Асен Костакиев е роден през 1985 г. в гр. София.

Архитект е по професия. Има немалко проекти и реализации на сгради и интериори.

Учил е (а впоследствие – работил) в Африка, където според него цветовете са по-ярки, отколкото са в Европа.

Има дългогодишен интерес към формообразуването. Подготовката и обмислянето на картините му отнема повече време от изпълнението им.

Има 5 самостоятелни изложби в галерия „Ведарт“ и Съюз на архитектите (гр. София). Участва и в редица национални и международни изложби.

 

За „Вода по-вехта от света“, една от картините, които Ви представяме, част от самостоятелна изложба, под наслов „Щастлива вода“ (2013 г.), художникът пише:

„… Съществуваща във вечността, природата гради с каторжническо търпение от миниатюрни до гигантски форми в милиарди бройки и варианти. За разлика от нея, художникът е ограничен и от времето и от сетивата си. Дори и в реалистичните изображения има необходимост от опростяване и стилизиране. Водата, изобразена в тази картина, е стилизирана във висока, почти абстрактна степен. Ако въпреки това е извикала у вас спомени и чувства за нещо видяно, преживяно… бих се почувствал удовлетворен и щастлив. (…)
Видимите неща не се натрапват. Ако не е светкавица, фойерверк, едва ли ще забележиш. Красотата се случва постоянно наоколо, но може да не ѝ обърнеш внимание, да не насочиш погледа, да не я видиш… Като шепот…”

 

Картините се продават. Можете да се свържете с техния създател тук.