Венцислав Диков

Венцислав Диков е класически китарист и художник. Роден е през 1979 г., в гр. София. Завършил е музикалните академии в София и в Мюнстер, Германия.
В областта на изобразителното изкуство Диков се занимава с абстрактна и фигуративна живопис. Има повече от тридесет самостоятелни изложби у нас и в чужбина (Токио, Париж, Берлин, Барселона, Люксембург и др.) Творчеството му се допълва от скулптура, фотография и различни форми на синкретизъм.
Стилът на Венцислав Диков е самобитен. Необятната и загадъчна сфера на човешкото подсъзнание е тема по един или друг начин присъстваща във всичките му творби. Връзката между субект и обект може да бъде толкова дълбока, колкото и между двама души, дори по-дълбока. Обектът няма нужда да бъде полезен или с ясно-разпознаваема практическа функция, за да привлече вниманието на наблюдателя, точно обратното – липсата на яснота отключва любопитството. А любопитството създава връзка.
Диков изследва този момент, в който умът предоставя пълна свобода на тялото, моментът, в който обектите с неясно предназначение, които населяват подсъзнанието, излизат на преден план.
Сами по себе си картините са обекти с неясно предназначение, докато не се свържат с някого.

Повече от и за художника (като например изложбите и участията му) можете да намерите на неговия сайт, както и на неговата инстаграм страница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *