Веселин Цаков

      Коментарите са изключени за Веселин Цаков

Веселин Цаков е роден в гр. София.
Понастоящем живее и работи в гр. Пловдив.
Поддържа, заедно със съпругата си, галерия „Акрили“.
Не е възпитаник на нито една школа. Икономист е по образование.
С изкуство започва да се занимава активно, когато пристига в Пловдив.
И споделя: „Работата ми с децата от художествената гимназия, приятелството с преподавателите и близка среща с пловдивските художници, графици, плакатисти и скулптури ме запали. Щастието да си пия кафето в обкръжението на утвърдени художници ми помогна да науча основите изключително бързо. От три години рисувам всеки ден. Намирам се във вихрушка от пост-поп арт, стрийт арт и много модерни американски течения и следя всичко най-ново в арт средите в Ню Йорк и Лондон.
Наскоро открих и влечението си по моделиране на маски и пластики от хартия и структури. Намирам смесената техника за единствен вариант в днешно време. Всички материали и техники са добре дошли – структури, пясък, спрей, акрил, маркери, хартия, колажи, ламарина, много лепило и неща, за които все още не се сещам.“
В момента има самостоятелна изложба „Тrash Pop“ в пловдивската галерия „Седем“. Участва и в кураторския проект на Костадин Отонов „Само пловдивчани“ в градската галерия в Димитровград. Предстои му участие в „Wrong fest“, където ще рисува по време на концертите.
По всяка вероятност ще участва и в „Артко 19 експо“ – проект на Петко Дурмана и смята, че ще е сред най-големите арт събития за 2020 г.
Повече от и за художника можете да намерите тук.