Галина Абаджимаринова

      Коментарите са изключени за Галина Абаджимаринова

Галина Абаджимаринова е родена и в момента живее в гр. Търговище.
Учила е рисуване в гимназия, в клас с разширено изучаване на изобразително изкуство в Търговище и след това в Националната художествена академия в гр. София, специалност „Сценография“ – магистърска степен, при проф. Светослав Кокалов.
Работи като сценограф от 20 години и има над 50 реализирани проекта сценография и костюмография, както за драматични, така и за няколко куклени спектакъла. Работила е с различни режисьори и е получавала множество награди за сценография.
Има две самостоятелни изложби и участия в редица общи.
Нейни творби са притежание на галерии и частни колекции в България, Великобритания, Германия и Япония.

За творческите си нагласи и изкуството споделя:
 „Това, което обичам истински да правя, е рисуването и живописта. Да оставам сама в ателието и да правя „моите си неща“.
Имаше период, в който бях спряла да рисувам и не показвах произведенията си, ненамирайки смисъл, от това което правя. Преди няколко години срещнах един режисьор и в разговор с него реших да започна отново.
„Рисувай, дори никой да не вижда творбите ти, няма значение“, ми каза той. Понякога, казваме уж случайни неща, които обаче са способни да променят нечий живот. Вдъхновена от думите му, реших, че може би има смисъл, щом в това се чувствам истинска и това мога да правя може би най-добре. Да се губя и пак да се намирам, забравяйки за времето и света около мен. Тогава това, което правя, има значение, дори и за кратко.
Желанието ми да творя се оказа по-силно и може би има смисъл, поне за мен и за хората, които оценяват творбите ми.“

Голяма част от картините, които представяме, са рисувани през последните години, с акрил върху платно. Изключенията са създадените със смесена техника или с маслени бои.
Повече от и за Галина Абаджимаринова ще намерите на нейната инстаграм страница.