Гергана Владова

      Коментарите са изключени за Гергана Владова

Гергана Владова е художник. Рисува от 13-годишна възраст, а от 15 години се занимава с изкуство професионално. Много характерно за нея и за основната част от творчеството ѝ е портретната живопис, а нейният спътник и голямата ми любов е рисуването с въглен. За развитието, обогатяването и разширяването на способностите си като художник освен портрети, рисува много натюрморти и пейзажи, в които открива безкрайни богатства от възможности, варианти и знания.

Картините си представя в самостоятелни и колективни изложби от 2005 г. насам; голяма част заемат и поръчаните картини, а всички те попадат в частни колекции в България, Англия, Германия, Полша, Чехия, Дания, Франция, САЩ и др.

За произведенията ѝ Диана Драганова-Щир (куратор) пише:
„Един изящен диалог с времето и пространството е най-точното определение за стила и характера в живописните платна на Гергана Владова.
Характерният за авторката подход при изграждането на композицията, носи специфичния почерк на художник със силно изразено чувство за колорит и цветна хармония. Изява на вътрешната ѝ скрита енергия е вкуса към неподозираната сила на цвета, на деликатните преливания и преминавания от тон в тон и достигането до една особена чувствителност към цялостното изграждане и организиране на композиционното пространство.“