Денислав Меразчиев

      Коментарите са изключени за Денислав Меразчиев

Денислав Меразчиев е роден на 2 юни 1984 г. в град Плевен. Живее в град Левски. Син е на художника Цоню Меразчиев.
От малък следва пътя на баща ми в изобразителното изкуство под вещото му ръководство или оставен, криволичещ да взема правилните решения и щрихи. Самоук е и все още учащ се по дългия и трънлив път на живописта и изобразителното изкуство, за което твърди, че живее в свой собствен магичен свят на духовност и божествена красота.
На 8 години печели конкурса за детска рисунка за времето на БТВ. На 10-11 годишна възраст за първи път участва в изложба на баща си в град Левски (със темперни бои и смесена техника).
След детските години се озовава в строителния техникум, където въпреки техническите знания продължава да рисува и печели първа награда за рисунка на строителен техникум „Никола Фичев“ – гр. Плевен.
Споделя, че следването му на инженерни науки в УАСГ – гр. София за кратко прекъсва цикъла на колелото на времето, което по-късно отново го понася във вихъра на изобразителното изкуство.
Прави самостоятелна изложба с графики и графични рисунки в гр. Левски през 2012 г. Следва съвместна изложба с Цоню Меразчиев в гр. Левски през 2014 г. Междувременно се случват няколко изложби в гр. Левски и гр. Павликени, с участието на автори-художници и от двата града.
Постепенно се насочва към живописта. Предпочита абстрактните нефигурални композиции, сюреалистичните детайли и фигуративни композиции и красивите пейзажи от България. Обича тракийските и народните мотиви.

 

 

                                        

 

Картините му се излагат в галерии в Плевен, Трявна, София, Априлци, Приморско, Велико Търново. Притежание са на частни лица от Плевен, София, Германия, Словакия, Полша.
С изкуството си се опитва да дарява частица красота, пречупена през призмата на душата му, да се докосна до зрителите, като ги заредя с божествената искра.

 

Картините се продават. При интерес можете да пишете на художника на следните две места: сайта на Денислав Меразчиев и на неговата страница.