Десислава Найденова

      Коментарите са изключени за Десислава Найденова

Десислава Найденова завършва 1-во СОУ „Пенчо Славейков“ с разширено изучаване на изобразително изкуство и висше образование – в Националната художествена академия, специалност „Книга и печатна графика“. Има и магистърска степен, специалност „Илюстрация“. Няколко години работи като графичен дизайнер, но не спира да твори. Преди няколко месеца взема смелото решение да се впусне с всички сили в приключението „Messy Dessie“ – личен бранд, под чиято шапка създава каквото пожелае.
Вдъхновява се най-често от природата, но винаги с щипка въображение. Любимото ѝ занимание е да измисля герои, да ги кръщавам и да създава истории с тях. Интересува се и от странните книги, авторските уникати и зиновете. За нея те са нов, непознат вид, който прави преплетените идеи на автора достъпни за всички. В момента работи върху няколко проекта, но има мечта – да направи своя авторска детска книга.
С настоящите и с бъдещите проекти на Десислава Найденова можете да се запознаете, като я последвате тук или тук, или като разгледате нейния сайт.

В „Кадър 25“ Ви представяме релефни илюстрации с филц и авторски книги. Илюстрациите са направени чрез колажиране, като материалите са: филц, картон, конец, тел. Книгите са: 1. „Отвъд“ – дипломен магистърски проект, дигитален печат, със спирала и двойно книжно тяло. Книгата от изречение е ръчно правена. Техниката е декопаж, колаж и дорисуване. Материалите са дърво, картон, хартия.
„Отвъд“ е вдъхновена от Джералд Даръл; създадена е в една от инициативите на колектив „ТИ – РЕ“: направи авторска книга уникат по изречение. 2. „Лошотия“ – отново за колектив „ТИ – РЕ“: книга по параграф. Илюстрациите са направени със спрей и ръчно изрязани щанци.