Димитър Лазаров

      Коментарите са изключени за Димитър Лазаров

Димитър Лазаров – Дим е роден в гр. Пещера през 1968 г.
Завършил е Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в гр. Пловдив.
В периода 1989–1992 г. се занимава с дизайн на облекла. Правил е изложби и ревюта на колекции от бутикови облекла – рисувана коприна.
След 1992 г. започва да се занимава основно с живопис.
Има няколко самостоятелни изложби в различни галерии в Пловдив. През 1995 г. прави две самостоятелни изложби в гр. София – организирани от Министерство на културата. През 1999 г. прави изложба живопис в галерия „Автограф“ в Пловдив.
През 1996 г. започва да се занимава и с иконопис, като продължава и до днес. Участва с авторски икони и в общи изложби на Частно сдружение на майсторите – гр. Пловдив.  

През 2007 г. започва да се занимава и с арт-фотография. Участва в общи фотографски изложби в страната, както и в различни български и международни конкурси. Има и спечелени награди. През 2013 г. прави първата си самостоятелна изложба арт-фотография в гр. Бургас, арт-галерия „Вокс“. Има публикации по покана на английското сп. „Practical Photography“. Взема участие в благотворителния проект „Share” на шведското издателство „The New Heroes & Pioneers”. Популярен автор е в едни от най-престижните международни сайтове за фотография.
През 2019 г. отново се връща активно към живописта. Популяризира основно в интернет нещата, които прави.
Негови картини, фотографии и икони са притежание на частни колекции в България и в чужбина.
Разгледайте и галерията с негови икони и фотографиите му.
Повече от и за художника ще намерите тук.