„Дълбоко в природата“ от Асен Ушев

Асен Ушев е родом от Смолян. Израснал е в Родопите. В момента живее във Велико Търново.

За „Кадър 25“ разказва:
„Мога да възприема всяко място за свой дом, стига да е достатъчно диво и малко по-високо, понеже в ниското не ми е удобно.

Опитът, който имам като фотограф, е по-скоро на база обучението ми по графичен дизайн (по-тясно в сферата на визуалните комуникации) и от възхищението ми към видни лица на местна почва  (например Иво Данчев, снимащ за National Geographic и на свободна практика, Димитри Стефанов, който открих съвсем скоро.)

За кадрите и проектите

Съвсем скоро попаднах на мисъл от Алберт Айнщайн, с която бих именувал всеки кадър, който правя.  Мисълта гласи: „Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“ Именно чрез фотографията се опитвам да допиша тази идея.

Това, което се опитвам да покажа, е взаимодействието между нас и мястото, на което се намираме. Надявам се, че хората, които разглеждат кадрите, ще го усетят, понеже в тази игра са необходими по-скоро съмишленици, отколкото зрители.

Миналата година успяхме да постигнем това в една съвместна изложба с Георги Петков (фотограф на свободна практика и мой близък приятел). В изложбата обединихме 20 кадъра (по 10 от всеки). Беше интересно да си поговорим малко повече за планините ни и за самите снимки.

В момента подготвям календар, който съвсем скоро ще може да бъде открит.
Отворен съм за идеи и съвместна работа.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *