Елица

      Коментарите са изключени за Елица

Елица е художник, графист и илюстратор на свободна практика.
Родена е в гр. София, където още в ученическа възраст изкарва курс по изобразително изкуство в ателието на Мария Духтева. Следват курсове и при други художници.
В чужбина следва архитектура, визуални/приложни изкуства и специализира сценография, дизайн във Франция. Реализира стажове и работи в Театър „Марини“, Париж, Театъра на Шан-з-Елизе, Париж, Ателието на сценографа Александър де Дардел, Париж и др.

Участва в изложби в различни галерии в Париж и София. През 2015 г. организира своя самостоятелна изложба „Сцени на въображението“ в Българския културен център в Париж. Участва в различни проекти и като графист, и илюстратор. Създава плакат за първото издание на Фестивала на изкуствата в кратки форми във Vailly sur Aisne, Франция.
Елица нарича стила си „изкуство на въображението“ или „ImaginationArt”, защото то е в основата на нейното творчество. Движеща сила в изкуството ѝ е желанието да превърне обикновен елемент от ежедневието в прозорец, през който зрителят, използвайки собственото си въображение, да открие вълнуващ, измислен свят.
Нейни произведения и повече за творчеството ѝ можете да откриете тук и тук.