Ивайло Стойчев

      Коментарите са изключени за Ивайло Стойчев

Ивайло Стойчев е художник, роден на 20 юни 1965 г. От ранна детска възраст показва голям интерес към изкуството. Любовта му към класическата, традиционна българска архитектура често се забелязва в творбите му. Старите родопски къщи и дивите нашенски пейзажи са от любимите му мотиви за рисуване. Уникалността на българската природа е основен елемент на повечето му картини.
Според него ежедневието ни е заобиколено от скрити и уникални мотиви, които често хората подминават. Стари чардаци, почти съборени дървени бараки, паднали огради, наполовина забити пирони в стрехата на къща. Точно тези елементи са вдъхновение на творбите на Иво Стойчев. На пръв поглед простички, но същевременно изключително значими подробности могат да бъдат видени в произведенията на автора. Старанието му да изобрази всички детайлите в картина има за цел да покаже на обществото в колко красив свят живеем.
Картини на автора често участват в различни търгове с благотворителна цел.
Творби на Иво Стойчев могат да бъдат видени в Националния културен институт към Министерство на външните работи на република България, в много частни галерии в страната, в столицата – на ул. „Париж“ и в официалната му фейсбук страница.