Иван С. Вълев

Иван С. ВълевИван С. Вълев е роден през 1984 година в град Сандански. Завършва Техническия университет в София, като първите му две публикации са научни статии. Въпреки че работи в сферата на телекомуникациите, музикалните и литературните му интереси довеждат до по-сериозни опити и в двете области – бас-китарист е в етно-рок групата Гологан“ и съосновател на литературната рок-група „LaText“ с поета Петър Чухов, свирил е и в инди-рок бандата „Bears And Hunters“, както и в страничния проект „Homeovox“ на китариста на група „Остава“ Георги Георгиев. 
Публикувал е хайку (в българо-унгарската хайку антология „Различна тишина“ и Литературен вестник) и поезия в интернет изданията „Кръстопът“, „Литературен клуб“, „Public Republic, Dictum, High View Art, „Открита литература“, Алманах „Бургас“, списание „Жената Днес“ и др.). Лауреат е на различни форуми, между които са националният конкурс „Петко и Пенчо Славейкови“ – гр. Трявна, поетичният конкурс по случай 130 години от рождението на Сирак Скитник и 40 години от първата емисия на Радио „Благоевград“, както и националният конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев“.
Стихосбирката „Завой“ е първата му книга. Включва стихотворения, публикувани в периодични издания и награждавани на различни конкурси. Отличена е с голямата награда „Пегас“ за поезия на 46-тия национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ 2018 г., номинирана е и за четвъртите годишни награди в раздел „Дебют“ на литературен клуб „Перото“. „Завой“ е издадена от ИК „Жанет 45“. Редактор на книгата е Петър Чухов. Корицата и художественото оформление са на поета Иво Рафаилов.


ПРАЗНИК

                                               На края на града
                                              където свършват къщите,
                                             е манастирът.
                                                                   Николай Кънчев,
                                                                     „Постскриптум“

На края на града,
където свършват къщите,
е гробището.
В старата му църква –
само погребения.

В центъра,

на градския площад,
е храмът –
за сватбите
и кръщенетата.

Стоя на пътя

между тях –
                  къде
да запаля свещ
за теб?

 

Прочетете още от Иван С. Вълев:
„Там откъдето…“
„В един бар неделя вечерта“
„Как“
„Мъглата се намества…“
„Прозорче, през което небето вижда“
„Любов“
„В случай на нужда“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *