Иван С. Вълев

      Коментарите са изключени за Иван С. Вълев

Иван С. ВълевИван С. Вълев е роден през 1984 година в град Сандански. Завършва Техническия университет в София, като първите му две публикации са научни статии. Въпреки че работи в сферата на телекомуникациите, музикалните и литературните му интереси довеждат до по-сериозни опити и в двете области – бас-китарист е в етно-рок групата Гологан“ и съосновател на литературната рок-група „LaText“ с поета Петър Чухов, свирил е и в инди-рок бандата „Bears And Hunters“, както и в страничния проект „Homeovox“ на китариста на група „Остава“ Георги Георгиев. 
Публикувал е хайку (в българо-унгарската хайку антология „Различна тишина“ и Литературен вестник) и поезия в интернет изданията „Кръстопът“, „Литературен клуб“, „Public Republic, Dictum, High View Art, „Открита литература“, Алманах „Бургас“, списание „Жената Днес“ и др.). Лауреат е на различни форуми, между които са националният конкурс „Петко и Пенчо Славейкови“ – гр. Трявна, поетичният конкурс по случай 130 години от рождението на Сирак Скитник и 40 години от първата емисия на Радио „Благоевград“, както и националният конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев“.
Стихосбирката „Завой“ е първата му книга. Включва стихотворения, публикувани в периодични издания и награждавани на различни конкурси. Отличена е с голямата награда „Пегас“ за поезия на 46-тия национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ 2018 г., номинирана е и за четвъртите годишни награди в раздел „Дебют“ на литературен клуб „Перото“. „Завой“ е издадена от ИК „Жанет 45“. Редактор на книгата е Петър Чухов. Корицата и художественото оформление са на поета Иво Рафаилов.


ПРАЗНИК

                                               На края на града
                                              където свършват къщите,
                                             е манастирът.
                                                                   Николай Кънчев,
                                                                     „Постскриптум“

На края на града,
където свършват къщите,
е гробището.
В старата му църква –
само погребения.

В центъра,

на градския площад,
е храмът –
за сватбите
и кръщенетата.

Стоя на пътя

между тях –
                  къде
да запаля свещ
за теб?

 

Прочетете още от Иван С. Вълев:
„Там откъдето…“
„В един бар неделя вечерта“
„Как“
„Мъглата се намества…“
„Прозорче, през което небето вижда“
„Любов“
„В случай на нужда“