Ивелин Стоянов

      Коментарите са изключени за Ивелин Стоянов

Ивелин Стоянов е роден през 1980 г. в гр. Търговище. Средното си образование получава в родния си град, в гимназия с разширено изучаване на изобразително изкуство.
През 2005 г. завършва Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Живопис“ – магистърска степен.
Има участия в изложби и биеналета в страната; карикатурни конкурси в Европа.
Член е на СБХ.
За творчеството си и за професионалните си занимания разказва:
„Спомням си нещата които рисувах в началото, не толкова уверени, пестеливи. Желанието ми с течение на времето е да бъдат по-цветни и артистични, свободно направени, да бъдат картинни.
Обичам да експериментирам и работя с различни материали, затова и техниката на последните ми картини е смесена. Преплитам цвят и форма, декоративни елементи в областта на живописта, рисунката, колажа…
Целта на всяка една картина е единствено да докосне по някакъв начин публиката; всеки да е я свърже с настроение или красиво преживяване. Наред с желанието и работата ми да се развивам в областта на изкуството е и отговорността в работата, която върша като педагог (учител по изобразително изкуство). Работа, която се оказа, че наистина харесвам. Досега с децата и техните рисунки и интерпретации допринасят тази непринуденост и цветност в моето творчество. От 10 години съм учител, 7 от тях в Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Търговище“, от 1 година съм директор на комплекса.“

Отличия:
2013 г. – Седмо международно биенале „Майстори на карикатурата“, гр. Пловдив (номинация; почтен диплом);
2019 г. – „Четвърто национално биенале на рисунката“, гр. Велико Търново (номинация; почтен диплом).

В „Кадър 25“ Ви представяме албум с избрани от художника рисунки, повечето от които той създава през последните няколко месеца.