Красимира Илчева

      Коментарите са изключени за Красимира Илчева

Красимира Илчева е родена в гр. Русе. Живее и работи в гр. Ямбол.
Рисува от 10 години, предимно абстрактна, фигуративна и наивна живопис.
Печели международен конкурс в Квебек, Канада за най-оригинална картина с котка. През 2016 г., след участие в международен арт проект, е наградена с приз „Рицар на четката“ – избран от публиката.

Участва в много международни художествени изложби в Ню Йорк и Палм Спрингс, Калифорния (САЩ), Базел (Швейцария), Рим (Италия), Атина (Гърция), Барселона (Испания), в множество арт пленери и съвместни изложби в България, както и в няколко прекрасни инициативи на най-големия приют за котки в Маями, Флорида, САЩ, като една от тях е подкрепена и от Джаксън Галакси, Джон Фултън и Анимъл планет.
Нейни картини се намират в много частни колекции по света – САЩ, Канада, Нова Зеландия, Австралия, Пуерто Рико, Аржентина, Южна Африка, Англия, Германия, Русия, Турция, Франция, Белгия, Индия.

За изкуството и за любовта си към него разказва:
„Голямата ми любов са котките – това са персонажите, които най-често присъстват в моите картини. Има една много дълбока и магична връзка между мен и тези великолепни животни. Но историята с котките е твърде дълга и необикновена и мисля, че някой ден ще напиша книга за това.
Най-голямото ми вдъхновение е любовта, природата и чудото, наречено живот, във всичките му форми. Може би затова има толкова много любов, природа и живот в моите картини и цветове, ярки и наситени, много цветове, които създават настроение.
Въображението е това, което рисува първоначално картините в моето съзнание – виждам ги толкова ясно и детайлно… Ето защо с моето въображение сме страхотни приятели и винаги работим като екип. Обичам го и защото ме отвежда в един друг свят – моя друг свят. Свят, в който мога да отида навсякъде и да бъда всичко. Свят, в който говоря с цветове и форми… И всеки ден, когато вземам четките и бялото платно, се чувствам щастлива, защото се потапям в този друг необятен свят. И ако трябва да кажа с няколко думи, какво е за мен рисуването, аз ще отговоря така: рисуването е тайнство, интимен акт и затова рисувам почти винаги в тишина и самота.
Обичам това, което правя и правя това, което обичам. То пък от своя страна ме прави щастлива, окрилена, удовлетворена, защото знам, че съм намерила своя път… И ще го вървя, и ще го преодолявам, и ще оставям следи.
Всеки ден благодаря на Бог за всичко.“

Повече от и за Красимира Илчева ще откриете тук.
Картините, които Ви представяме в „Кадър 25“, са рисувани с акрилни бои.