Михаела Иванова

      Коментарите са изключени за Михаела Иванова

Михаела Иванова е художник – живописец, който работи главно в областта на пейзажа, съумявайки да извлече от сюжета цялото вълшебство на природния обект. Необичайните гледни точки и доведеният до условност колорит са отличителни за нейния творчески почерк. 
Родена е в гр. Пловдив. През 1983 г. завършва СХУ за изящни изкуства „Цанко Лавренов” в гр. Пловдив. През 1988 г. завършва Факултета за изобразителни изкуства във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност „Живопис“ в класа на проф. Ал. Терзиев. Член е на СБХ и ДПХ. От 1994 г. е преподавател по „Живопис и рисуване“ в НГ за сценични и екранни изкуства в гр. Пловдив.
Автор е на над 10 самостоятелни изложби в Пловдив, Пазарджик и София. През 2016 г. представя своя самостоятелна изложба в галерия ГЕДОК в Мюнхен, Германия.     
Участва в множество национални изложби, кураторски проекти и групови представяния у нас и във Виена, Братислава, Брюксел, Венеция. Участва в симпозиуми по живопис и международни пленери в България, Северна Македония, Сърбия, Унгария.
Отличена е с награда за живопис на Дружеството на пловдивските художници, през 2001г.; награда на списание „ОСЕМ” в конкурса за живопис „Цветните лъчи на светлината” – 2012 г.; номинация за живопис в конкурсите за националните награди на „Алианц” – България, през 2012 и 2016 г. Печели конкурс на СБХ за творчески престой в Мюнхен през 2016 г.
Творби на художничката са притежание на Градските художествени галерии в Пловдив, Кюстендил и Балчик, на Центъра за съвременно изкуство в гр. Оча, Унгария и нa частни колекции у нас и в Израел, Италия, Германия, Холандия, Швеция и САЩ.

Тук може да разгледате още от Михаела Иванова.