„Отраженията“ на Преслав Търпанов

Преслав Търпанов е роден на 26-ти февруари 2002 г. в гр. Велико Търново. Израснал е в гр. Елена. Учи в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, с профил испански език. Заминава се с фотография и с театър. Понякога запълва свободното си време със свирене и писане.

На 23-ти януари 2019 г. в бар „ТАМ“ – Велико Търново представи първата си самостоятелна фотографска изложба, която е избрал на назове „Отражение“. Изложбата включва 16 черно-бели снимки, направени в рамките на година, по време на пътувания из градове и села. Във фотографиите са „отразени“ не толкова лица, сгради или пейзажи, колкото самото пътуване, динамиката в ежедневното, нюансите, които насищат движението, момента, ракурса. Благодарение на избраната от автора перспектива, зад реалистичния план на изображението се прокрадват различни човешки емоции и състояния, опити за преминаване отвъд границата на видимото при формите и обектите.

За изложбата Преслав разказва: „Снимките отразяват начина, по който гледам на света и от там произлиза името. Кадрите са заснети с частично счупен апарат, който е залепен с тиксо, за да функционира правилно. Изложбата беше голяма стъпка напред в развитието ми и се надявам занапред да имам още подобни възможности за изява в тази и в други сфери на изкуството.“

 

1 comment on “„Отраженията“ на Преслав Търпанов

  1. Румяна

    Дерзай смело !
    Амбиция и креативност не ти липсват!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *