Росица Гърджелийска

      Коментарите са изключени за Росица Гърджелийска

Росица Гърджелийска е родена през 1989 г. в София. Завършила е бакалавър „Изящни и приложни изкуства“ и магистратура „Компютърна анимация“ в Англия.
След 6 години престой в китното градче Кентърбъри, решава, че е време да се завърне в България и животът ѝ драстично се подобрява.
Вече повече от 5 години работи в Киноцентър „Бояна“ като 3D modeler & texturing artist, заобиколена от креативни, талантливи и много амбициозни хора. През останалото време рисува традиционно както за себе си, така и по проекти за книги. Дълги години нейна мечта е да илюстрира детски книжки и споделя, че е повече от щастлива, че в момента това се реализира.
За избора си на техника и за изкуството си изобщо Росица Гърджелийска пише: „Преди главно използвах маслени бои и се борех с грамадни платна, но с времето това спря да ми харесва. Постепенно се преориентирах към техника, която хем да ми харесва, хем да не изисква толкова пространство.
Тънкописецът ми е голяма страст, а акварелът – голяма мъка, с която се боря от години и която вече се превръща в любима техника. Не се придържам към един стил, а ги редувам, в зависимост с какво рисувам и какво искам да нарисувам. Творя както ми дойде отвътре и по този начин запазвам желанието и мотивацията си да се изразявам върху лист хартия.“
Повече от и за художничката ще намерите на нейната фейсбук страница или в инстаграм