Светлин Трендафилов

      Коментарите са изключени за Светлин Трендафилов

Светлин Красимиров Трендафилов – ,,Писателят на сънища” е 27 годишен художник, поет, музикант, дизайнер на архитектурна среда, танцьор и педагог на обучението по визуални изкуства от Каварна, България. Автор на шест самостоятелни изложби живопис и участник в колективни изложби в България и чужбина.
Автор на книгите:
,,Мълчаливи крясъци”  (2010г.) ;   ,,В търсене на светлина” (2012 г.) ;
,,Между вчера и днес” (2017 г.) ;  ,,Ти ли си Тя?” (2018 г.)
 
В периода 2001 – 2009 г. е състезател по спортни танци. Шампион на 5 града и втори в България през 2006 г. През 2009 г. влиза в майсторски клас и прекратява състезателната си кариера. През 2015 г. се дипломира като дизайнер на архитектурна среда във ВСУ ,,Черноризец Храбър” (Варна).  Същата година печели наградата на публиката в национален художествен конкурс за изящни изкуства  ,,Добротворчество” (София).

През 2016 г. е награден за участието във второто издание на международната изложба MIKS ,,All about Rock’n Roll”  (Сисак, Хърватия). Печели  второ  място в конкурса за рисунка ,,Истории от моите книги” на фондация ,,Св.Св. Константин и Елена” и галерия ,,Graffit” (Варна). През 2017 г. е част от българския национален отбор на международното акварелното бианале (Тирана, Албания) и свири като част от подгряващата програма на концерта на диско легендите от 70-те „Precious Wilson & ,,Eruption”  (Кранево). Второ място в раздел ,,Карикатура”  на хумористичен конкурс за карикатура, анекдот и фейлетон „Първоаприлска патерица” на Младежки дом (Враца),  трето място в национален поетичен конкурс ,,Рада Казалийска”  на НЧ ,,Добри Чинтулов – 1935”  (София), както и второ място в национален литературен конкурс ,,Заветите на Апостола и славянските ценности”  на ,,Славянско дружество в България”  (София). През 2018 г. участва в груповите изложби ,,Moment”  с куратор Cem Aggleos Ustiner в ,,Pino Art Gallery”  (Истанбул, Турция)  и  ,,Формат А4+”  на студенти и преподаватели от катедра ,,Визуални изкуства”  на Шуменски университет ,,Епископ Константин Преславски”  в UNAgaleria на Национален университет за изкуства  (Букурещ, Румъния). Публикуван е в алманах  ,,Любослов 2017” на журналиста Симеон Гаспаров и ,,Съюз на българските писатели в САЩ и по света” (Чикаго, Илинойс).  Получава награда за участието си в четвъртата международната изложба  ,,Black sails” (Сисак, Хърватия). Влиза в топ 10 млади живописци на България като финалист във второто издание на национален конкурс за млади художници и фотографи „Път на младите 2018” на Културен център „Бялата къща” (Пловдив). Поставя дебютната си солова арт инсталация с качество на скулптура, озаглавена „Гледна точка”на колективната юбилейна изложба „Код визуално” на катедра „Визуални изкуства, теория и методика” към ШУ „Епископ Константин Преславски” в ГХГ „Елена Карамихайлов” (Шумен).  Печели наградата на НЧ ,,Пенчо Славейков” в национален поетичен конкурс на името на Пенчо Славейков (София). През 2019г. се дипломира като педагог на обучението по визуални изкуства в Шуменски Университет ,,Епископ Константин Преславски”(Шумен). Отново е класиран като част от националния отбор на България на международния младежки фестивал на акварела (Пловдив), както и на международната изложба за рисунка „Self portrait” на фондация „VizArt” (Тирана, Албания).  Печели второ място в национален фото конкурс ,,Моето лято” (Балчик).

Награди с първи места в
:

  • Национален конкурс за живопис ,,Диря в морето” на Български професионален моряшки съюз (Варна) 2017г.
  • Общински литературен конкурс ,,Моите будители днес- 2017” – НЧ ,,Съгласие- 1890” (Каварна) 2017г.
  • Осми национален поетичен конкурс ,,Моето синьо лято 2017” – фондация ,,Астика” (Бургас) 2017г.
  • Национален конкурс за меломани ,,Нарисувай Бендида”- група ,,Бендида” (София) 2018г.
  • XV Общински конкурс за карикатура „Смешното в училище в карикатури“ – Младежки център ,,Захари Стоянов” (Добрич) 2018г.
  • Хумористичен конкурс ,,Смях до сълзи” – НЧ ,,Съгласие” (Каварна) 2018г.
  • Национален хумористичен конкурс ,,Първоаприлска патерица”- Младежки дом (Враца) 2018г.
  • XVI Общински конкурс за карикатура „Смешното в училище в карикатури” – Младежки център ,,Захари Стоянов” (Добрич) 2019г; 
  • На 24 май 2018г. негови произведения влизат в Библиотеката на Конгреса на САЩ във Вашингтон.
  • На 7 май 2019г. е избран от Loud Concerts за българския ,,Метъл посланикна американската хеви метъл група ManowaR към световното им турне ,,The final battle 2019”.

    Негови картини притежават зам.- кметът на Балчик Стелиян Железов,  телевизионният водещ  Драгомир Драганов, поп звездата Precious Wilson (Eruption), пънк дамата на България Милена Славова (Ревю), рок звездата Doogie White (Rainbow), музикалното семейство Frank и Lydia Pané (Bonfire, Sainted Sinners) и др.

    Носител е на редица награди в сферите на спортните танци, живописта, фотографията и литературата. Публикуван в над 40 издания в България, както и в Русия, Албания, Турция и Америка.