Светлозар Недев

      Коментарите са изключени за Светлозар Недев

Светлозар Недев е роден през 1961 г. в гр. Стара Загора.
Завършва Национална гимназия по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик“, гр. София. А по-късно и „Културология“ (бакалавър) и „Мениджмънт на художествената култура“ (магистратура) във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.
Автор е на повече от тридесет самостоятелни изложби в България, Русия, Чехия, Турция, Хърватия, Македония. Участва в множество групови изложби (както живопис, така и фотография) в България и в чужбина.
Негови творби са собственост на галерии и частни колекции в България, Русия, Австрия, Швейцария, Хърватия и Дания.
Основен организатор и куратор на художествения пленер в Мъглиж (в периода 2012–2014 г.). От 2014 г. е куратор на международния уъркшоп „Обединени художници за обединена Европа” и на международния арт пленер „Безгранично изкуство”, гр. Стара Загора.
Участва в международни художествени пленери в България, Македония и Русия, в балканското квадрианале „Митове и легенди на моя народ” (през 2012 г. и 2016 г.), в международния арт проект „Безгранични” (с автори от България, Великобритания, Словения, Русия и Турция) и в международния проект „Арт Балкан”, Москва (съвместно с художници от Русия, Македония, Сърбия и България).

Член е на Съюза на българските журналисти (от 1998 г.), Професионалния съюз на художниците, Москва (от 2011 г.) и Арт интернешънъл груп, Лондон (от 2012 г.).

Повече от и за Светлозар Недев ще намерите тук.