Силвия Шосева

      Коментарите са изключени за Силвия Шосева

Силвия Шосева е родена през 1983 г. в гр. София.
От малка започва да проявява интерес към изкуството. През 1994 г. е записана в школа по рисуване, където получава и първите си познания. По-късно през 1997 г. е приета в Художествената гимназия по изящни изкуства „Акад. Илия Петров“. По думите ѝ, там учи при добри учители, които ѝ помагат да се изгради като художник. През 2003 г. е приета в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Изобразително изкуство“. През 2007 г. записва магистратура „Графичен дизайн“ в НБУ.
Смята, че рисуването и преподаването на рисуване изразяват същността ѝ. Затова през 2009 г. започва да преподава рисуване в школа в читалище „АУРА“ в гр. София. До ден днешен развива школата. Преподава и в училище, и в частен център по рисуване.
Предпочита живописта. Обича да наблюдава природата и да я отразява с нейната красота в светлини и сенки. Рисува и портрети на известни личности. Поставя ги в други пространства – като герои на нейни картини. За нея е важен откликът на публиката. Темите са различни, обикновено ги „вижда“ във въображението си като завършени продукти, които трябва само да бъдат нарисувани.
Участвала е в множество групови изложби и артистични прояви, също така и в пленери в България, Македония, Босна и Херцеговина.

Самостоятелни изложби:
2014 г. – изложба в театър „Сълза и смях“;
2015 г. – изложба в кафе-бар „65 светулки“;
2017 г. – галерия „Орхидея“, гр. Карлово;
2018 г. – градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“.