Симона Алекс

      Коментарите са изключени за Симона Алекс
снимка: Калин Кирков

снимка: Калин Кирков

Симона Алекс е докторант по сръбска литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Фрагментът, отразен в лудостта, която носим, както всеки от нас, така и светът, в който се оглеждаме, са основен акцент в творбите ѝ. Тя е въображател и наблюдател – въобразява по всяко време на денонощието и кърпи балони за тежките си мечти, с които да могат да отлетят далече сред необятните върхове на алогизма на съществуването.
Наблюденията си пък облича с разноцветни очила и им обещава по-добро бъдеще сред прегръдките на влюбената в белия лист азбука. А поривът на мисълта ѝ осъществява смелостите си единствено там някъде – в лабиринтите на мечтателския поглед на най-преданите любители на необикновени истории.


Любовна история

Във вестника излезе шокираща статия. Синигерчето се развежда с червеношийката, защото се влюбило в съседката  гъбка. Тя все към него гледала и то не устояло на чара на ситните й точки и стройно пънче. Вече се знае, че сватба ще има. Организирана е в дупката до кметството. Гостите носят костюмите си за кръщене и подаръци за рожден ден.


Избори

Всички си мислеха, че тази кандидатура е поредната шега на вълка, но той сериозно искаше да се засели в стадото и дори да бъде избран за овчар. Никой не беше съгласен, освен онази синя овца, която се беше върнала от странстване в гората утре. Нямаше кой да обърне внимание на червения отпечатък в кутията. Трябва да е било печатна грешка… нали?


Рецепти от бъдещето

Варените яйца често имат вкус на кафе. Затова предлагаме иновативно решение. Гответе ги с индийско орехче и щипка ментова захар, и салвия. Ако обичате да ви е по-солено, много е модерна напоследък оранжевата сол, особено ако е с примеси от средиземноморски розов пипер. Колкото до литературата, не се притеснявайте да ползвате по няколко букви във всяко ястие, дори е препоръчително. Думите винаги помагат. Престилка не носете, защото неизменно повлиява сетивата – яма как да видите бяла или черна е солта. За да проверите качеството на продуктите, трябва да имате поне една червена мухоморка под ръка и крак. Сварявате я с яденето и наглеждате цвета. Щом якето стане тениска, може да се яде. Но стане ли потник, хвърляйте на боклука и водата.


Детски игри

В това хубаво пролетно време всички деца тичат по Марс, защото там вече са най-хубавите детски площадки и най-големите горски езера. Разбира се, по-бедните играят в полицейското управление с продавачите на банички. Получават много подаръци от птиците и мравките, карат кънки на тревата и се замерят с въздушни топки слънчеви лъчи. Това са новите детски игри.


Орбитални размисли

Тези двама приятели винаги са настоявали за правосъдие в небето. Те са планети, които не понасят някой да им навлиза в орбитата. Та какви небесни тела ще са ако все има сателит да ги снима и изследва! Особено тези с големите уши! Космосът е за всеки! Но орбитата  си е моя, нали?!

 

Прочетете още от Симона Алекс:
„Цвете Любовче“