София Попйорданова

      Коментарите са изключени за София Попйорданова

София Попйорданова е родена през 1995 г. в гр. София.

Завършва „Илюстрация“ в Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“, гр. София,  а след това и „Книга и печатна графика“, и „Теория и практика на художественото образование“ в Националната художествена академия. Скоро ще приключи обучението си в магистърската програма „Илюстрация“ в катедра „Книга и печатна графика“, НХА.

Любима и честа тема на работите ѝ е простотата и красотата в живота. Работи в сферата на графичния дизайн, оформлението на книги, илюстрацията. В авторските си проекти обича да експериментира във формата на книгата и възможностите на илюстрацията. 

 

 

Участия в изложби:
2017 г. – съвместна изложба за книги уникати „Из-рече-ние“ на платформа „Ти-ре“, галерия „София“, София;
2018 г. – „Изложба: нестандартни книжни издания за деца“, пространство „Generator“, София;
2018 г. – съвместна изложба за книги уникати: „Параграф“ на платформа „Ти-ре“, „Гьоте-институт“, София;
2019 г. – самостоятелна изложба с илюстрации в рамките на събитието „Неосветените дворове – книга, филм, изложба“, организирано от издателство „Нике“, в „Cosmos Coworking Camp“;
2019 г. – съвместна изложба за книги уникати: „Kodex (10)“ на платформа „Ти-ре“, „Гьоте-институт“, София;
2019 г. – изложба „Inà Kniha“ на арт книги на студенти от магистърска програма „Илюстрация“ в специалност „Книга, илюстрация, печатна графика“ на Националната художествена академия, в рамките на „Bienale Ilustrácií Bratislava“ (2019), в Българския културен институт, Братислава.

Нейни проекти могат да бъдат разгледани тук и тук.