Стефан Георгиев

      Коментарите са изключени за Стефан Георгиев

Стефан Георгиев е роден на 24 юни 1954 г. в гр. Велико Търново.
През 1974 г. завършва Националната художествена гимназия по приложни и изящни изкуства „Академик Дечко Узунов“, гр. Казанлък.
През следващите години работи като реставратор и като художник изпълнител. Занимава се с живопис и приложна работа. От 1996 г. е на свободна практика.

В началото на 2000 г. заминава за гр. Атина – Гърция. Там живее 12 години, през които работи като илюстратор на детски книги за някои от най-големите издателства на Гърция. Издадени са 28 книги с негови илюстрации на гръцки и чуждестранни автори. Успоредно с това той работи и като живописец.
През 2007 г. е приет за член на Съюза на гръцките художници (ЕЕТЕ), секция „Приложни изкуства“. Открива пет самостоятелни изложби и участва във всички Национални изложби организирани от ЕЕТЕ до 2012 г. През тези години Стефан Георгиев открива самостоятелни изложби в Амстердам – 2008 г. и Български културен център в Берлин – 2011 г.
От лятото на 2012 г. живее и твори в родния си град. Той е член на представителството на СБХ в гр. Велико Търново и гр. Бургас. Самостоятелни изложби на художника са откривани в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Хасково, Поморие и Димитровград. Негови картини има в частни колекции в Германия, Испания, Холандия, Гърция, Турция, Израел, САЩ , Русия, Хонг Конг.
Повече от и за художника ще намерите тук и тук.