25 кадъра от Христина Гутева

      Коментарите са изключени за 25 кадъра от Христина Гутева

След художествените текстове на Христина Гутева, представяме Ви галерия с нейни фотографии. Кадрите (общо 25) са посветени на посланията, които всичко, което ни заобикаля, може да носи, ако погледнем през очите на Христина. А освен през тях и през нейния текст, нейните думи…

Не е нужно дълго време да се оглеждам и ослушвам, за да усетя посланията към нас. Повтарят ни, че сме малки или големи, че сме мълчаливи или твърде много говорим, че сме богоизбрани или забравени от бога, че сме слепи или глухи, че сме заспали и сънуваме или че сме будни, но в кошмар, че твърде много плачем или твърде дълго се смеем, че сме твърде много от всичко или абсолютно нищо, твърде емоционални или твърде подвластни на здравия разум, герои от филми или скрития кадър 25, който ни убягва, но не и ние на него.
Сякаш нещо ни налага да поставяме етикети…
Думи. Но думи, които могат да те покосят или да те отведат в красив замък, а ти да не знаеш какво да правиш там… Докато не забравиш какво правиш тук, сред сенки и отражения, след приливите и отливите на дните.

Помниш ли кой беше, преди да ти кажат кой трябва да бъдеш?“